Ütik a Magyar Telekomot - esik az árfolyam

Hiába számolt be a várakozásoknál jobb eredményről tegnap a Magyar Telekom, a vártnál alacsonyabb idei osztalék kilátásba helyezése miatt esik az árfolyam.
Lovas-Romváry András, 2017. február 23. csütörtök, 09:45
Fotó: Reuters

Elvileg örülhetnének a Magyar Telekom részvényesei a tegnap piaczárás után közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésének, abban ugyanis a várakozásokat meghaladó eredményeket közölt a cég. A piacot azonban nem ez, hanem inkább a kilátások érdeklik jobban, s ezek tekintetében nagyon visszafogott, óvatos volt a társaság menedzsmentje.

A legfontosabb üzenet, hogy hiába a cég jó készpénztermelő képessége, a 2016-os év után fizetendő részvényenként 25 forint után jövőre sem tervezik emelni az osztalék mértékét. Pedig a montenegrói leányvállalat eladása után a befektetők erre számítottak. Az Equilor elemzői szerint az általános várakozás az volt, hogy jövőre 35 forintos kifizetés sem elképzelhetetlen.

Ennek megfelelően a délelőtti kereskedésben közel 3 százalékkal, 510 forint alá esett a társaság részvényeinek árfolyama. A jelek szerint az 5 százalék alatti osztalékhozamot már kevesli a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK