Ütik a Richtert, mintha muszáj volna

A gyógyszeripari blue chip háromhavi mélypontra került a szerdai tőzsdei kereskedés során; forgalma felülmúlja az OTP részvényekét is.
NAPI, 2009. szeptember 9. szerda, 14:32
Fotó:

A Richter papírok jegyzését három hónapja nem tapasztalt vehemenciával ütötték a befektetők azt követően, hogy az MNV újabb kötvénykibocsátás tervével állt elő. A Richter egészen 35 920 forintig zuhant, ami 5,5 százalékos mínuszt jelent előző napi záróárához képest - ilyen mértékű csökkenésre legutóbb május végén volt példa -, mielőtt 36 650 forintig korrigált volna. A gyógyszerpapír jelenleg 3,6 százalékkal keddi záróára alatt cserél gazdát, forgalma közel 5,6 milliárd forint, ezzel a legkeresettebb részvény jelenlegi a pesti börzén.

A kötvénykibocsátás részleteiről itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK