A dollár gyengülésével párhuzamosan felértékelődő nyersanyagok a nehéz- és bányaipari szektor papírjait is kedvezőbb megvilágításba helyezték, de az arany és olaj drágulásából az energiaipari cégekbe fektetők is profitálni tudtak. A SocGen kedvező harmadik negyedéves jelentése táplálta a párizsi parkett optimizmusát, míg Londonban elsősorban a Next és a Marks&Spencer kereskedelmi láncok elmúlt negyedévi forgalmi adatai váltottak ki meglepetést. Frankfurtban a Nissan bejelentésének örültek, hiszen az amerikai piacon is érdekelt autógyártók eredményét is kedvezően érintheti, hogy a japán cég már most úgy véli, év végéig javítani tud korábbi forgalmi előrejelzésén. A Footsie 1,4, a CAC-40 1,7, a DAX pedig 2,4 százalékkal múlta felül a keddi záróértékét. Az Egyesült Államokban szerdán nyilvánosságra hozott szolgáltatóipari ISM index vártnál kisebb mértékű növekedést jelzett ugyan, ám így is jó fogadtatásra talált - a kereskedés félideje után a Dow blue chip indexe 1,2, az S&P 500 1, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal emelkedett a hírre. A Fed kamatmeghatározó ülése előtti hurrá-optimizmushoz hozzájárult az is, hogy az október havi munkaerő-piaci felmérést megelőző adatok több mint egy éve nem tapasztalt kedvező folyamatokról tanúskodnak. A tengerentúli befektetők számára jó hír volt, hogy még a szenátusban megakadhat az Obama-kormány által kezdeményezett egészségügyi reform - a spekulációra a gyógyszergyártók részvényeinek árfolyama kilőtt, a szektor, az egészségügyi szolgáltatók mellett a legjobban teljesítő volt New York-ban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!