Útját állták az OTP-nek

A BÉT irányadó indexe 23 485 ponton, közel 160 pontos előnnyel nyitott pénteken, majd innen gyorsan csökkenve a nap nagy részét a negatív tartományban oldalazva töltötte.
NAPI, 2010. november 5. péntek, 17:55
Fotó:

A kedvező amerikai álláspiaci adat sem hozta el a várt lendületet a pesti parkettre, így a zárószakaszban a BUX a napi mélypontok közelébe vonult vissza, végül 0,5 százalékos mínuszban, 30 ponttal legalacsonyabb értéke felett, 23 205 ponton zárt.

A blue chipek közül csak a Mol, és az újabb akvizíció hírére a hét eleje óta a trenddel szembe menő Richter drágult. A nap folyamán végig nyereséggel forgó, közel 2 milliárdos forgalmat bonyolító gyógyszerpapír 0,3 százalékos pluszban 46 800 forinton végzett, bár ennél 200 forinttal drágábban is érkezett rá kötés a nap elején. Az olajrészvény jegyzése 20 300 és 20 550 forint között ingadozott pénteken, a hét utolsó kereskedési napját a Mol végül 0,2 százalékos felértékelődéssel, 20 450 forinton zárta.

Az OTP forgalma péntekre újra elérte az előző hetekben megszokott szintet; a BÉT-en közel 11,5 milliárd forint értékben gazdát cserélő bankpapírokért nyitásban még 5949 forintot is kínáltak, a zárószakaszban azonban több nagyobb ajánlattal húzták vissza a jegyzést a napi legalacsonyabb, 5800 forintos szintre, ami 1,7 százalékos árfolyam-veszteségnek megfelelő csökkenést jelent.

A hét folyamán jelentős mértékben korrigáló Magyar Telekom részvényei 0,7 százalékkal értékelődtek le pénteken, miután visszapattantak a 602 forintos, technikai szempontból fontos plafonról. A távközlési részvény pénteken jobbára veszteséggel forgott, napközben jegyzése egészen 587 forintig csökkent, az utolsó órában innen korrigált 595 forintra.

A kisebb papírok közül a Pannergy-ben volt érzékelhető forgalom - a gyorsjelentését szerdán publikáló társaság papírjainak jegyzése 2 százalékkal 1000 forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK