Utoljára 2008-ban jártak itt a németek

Három éves csúcsra emelkedett a DAX, miután 0,9 pluszba lendült a frankfurti részvényindex a hétfő reggeli általános optimizmus és a kedvező vállalati hírek hatására. London zárva van, a párizsi CAC-40 0,5 százalékos pluszban áll.
NAPI, 2011. május 2. hétfő, 11:29
Fotó:

Szakértők egyetértenek abban, hogy az Oszama Bin Laden likvidálása keltette megkönnyebbülés csak rövid életű lesz a piacon. Koen De Leus a KBC Securities stratégája szerint viszont a megjelent vállalati eredmények jó alapot nyújtanak az emelkedés folytatódásához. Több fontos makroadat várható a héten, ami a szakértő szerint eldöntheti a piacok további irányát. Ma délután háromkor amerikai beszerzési menedzser index, csütörtökön munkanélküliségi adatok, majd pénteken non-farm payroll adatok érkeznek.

Tammo Greetfeld, az UniCredit részvényelemzője kiemelte, aa múlt héten és ezen a héten a DAx indexben szereplő cégek nagy része közzéteszi gyorsjelentését, így ha valamikor, akkor most erőt mutathat a piac. Szavai szerint a hónap hátralévő részében kevesebb impulzus várható, míg most van esély egy kitörésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK