A Varsói Értéktőzsde a legnagyobb kelet-európai börze a kereskedés volumene valamint a listán szereplő társaságok piaci értékét tekintve, és vonzó befektetést jelent a lengyel piac adta lehetőségeket tekintve - idézte a Deutsche Börse térségi felelősét, Jochen Biedermannt a Wall Street Journal. Az ajánlat tényét Frank Herkenhoff, a Deutsche Bank szóvivője is megerősítette a Bloombergnek, részleteket azonban ő sem közölt.

A Deutsche Börse egy 51-74 százalékos rész megszerzésében érdekelt, amit a jelenlegi többségi tulajdonos lengyel kormánytól vásárolna meg a német tőzsde - mondta Biedermann.

A megegyezésre vonatkozó német ajánlat lehetséges jövőbeli terveket is tartalmaz a tőzsde irányítását illetően; "új termékekkel kapcsolatban is vannak terveink" - tette hozzá Biedermann.

A varsói tőzsde különösen vonzó a privatizáció várható újabb hulláma miatt, amely emelheti a belistázott társaságok számát. Az elmúlt években is számos új cég került be a tőzsde kereskedésébe.

A lengyel kormány brókercégek számára is lehetővé tette kisebbségi részesedés szerzését.

A németek mellett a London Stock Exchange (LSE), a NYSE Euronext és a Nasdaq OMX is meghívást kapott ajánlattételre, egy 51 és 73,82 százalék közötti többségi rész megszerzésére.

Értesülések szerint az LSE várhatóan nem tesz ajánlatot, az ügyhöz közel álló források szerint pedig a Deutsche Börse ajánlata a legesélyesebb a győzelemre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!