Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BUX értéke 0,9 százalékot esett, amihez közel 8,4 milliárd forintos forgalom párosult. Ezzel a teljesítményével a magyar benchmark a középmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között. A leggyengébb teljesítményt az orosz tőzsde nyújtja, az RTS értéke 2 százalékot esett azt követően, hogy pattanásig feszült a helyzet Ukrajnában.

A Richter árfolyama 2,2 százalékot esett döntően annak hatására, hogy egyre feszültebb a viszony az ukrajnai események miatt a nyugati hatalmak és Oroszország között. Ez pedig nem kedvez a gyógyszercégnek, ugyanis korábbi közleményükben már figyelmeztettek: a folyó negyedévben rekord alacsony szintre csökkenhet az üzemi eredményhányada, elsősorban a rubel gyengülése miatt.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a Mol árfolyama 2,1 százalékot esett - rövid időre a kereskedés is szünetelt, az esés hátterében a kedvezőtlen nemzetközi környezeten túl, az elmúlt napok erősödésének korrekciója állhat. A Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékot, az OTP árfolyama pedig közel 0,5 százalékot erősödött.

Az Enefi árfolyama 0,8 százalékot erősödött annak ellenére, hogy a cég bejelentette, hogy az egyik részvényes pert indított a társaság ellen a tőkeleszállítással kapcsolatos határozatok kapcsán. A tőkeleszállítás, illetve a saját részvények tervezett bevonása emiatt bizonytalan ideig nem tud megvalósulni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!