Az eredményromlást részben a szűkülő bruttó fedezet, részben az emelkedő adminisztrációs költségek idézték elő, amiben a folyamatban lévő beruházások játszhattak szerepet. Az orosházi gépgyártó cég adózás előtti nyeresége 114 millió forint lett, az adózott eredmény pedig - az adókedvezmény speciális elszámolása miatt - mínusz 540 millió. A Linamar egész éves teljesítménye nem mutat ilyen nagy romlást, 11 százalékos árbevétel-növekedés mellett az üzemi eredmény 16 százalékkal, 1,7 milliárd forintra csökkent, az adózás előtt elért 1,87 milliárdos nyereség pedig 8 százalékkal marad el a 2007-es értéktől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!