Az alacsony inflációs környezetben a hozamok is alacsonyak. A jó gazdaságpolitikai struktúrának köszönhető, hogy a magyar állam ilyen jó feltételekkel tud hitelt felvenni - véli a miniszter.

A befektetők a biztonságra törekszenek még akkor is, ha az egy kevés veszteséggel jár. A befektetők egyre jobban bíznak a magyar gazdaság fundamentumaiban, és lassan a hitelminősítők is elkezdik a piaci szereplőket követni.

Az alacsony inflációs folyamat bár összefüggésben van az állampapír-piaci hozamokkal, nem érinti a nyugdíjak összegét, a kormány garantálja a nyugdíjak reálértékét. Erre az évre 1,6 százalékos inflációval számol a kormány, ezt a mértékű emelést a nyugdíjasok megkapják, jövőre pedig 2,9-3 százalékos infláció lehet, az ehhez igazodó nyugdíjemelés is meg fog történni - mondta Varga.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!