Az ázsiai tőzsdék jelentős mértékben emelkedtek, mert a befektetők a Fehér Házból érkező jelzések alapján biztosra veszik, hogy az amerikai kormány előteremti a pénzt a detroiti autógyártók rövid távú áthidaló hitelére. A japán Toyota Motor Corp. 8,2, a koreai Hyundai 5,4 százalék pluszt szedett össze ottani idő szerint délutánra, amivel ledolgozták pénteki zuhanásukat, aminek hátterében az állt, hogy a szenátus nem állt az autóipari mentőcsomag mögé.

Hasonlóan jól szerepeltek a Denso és az Aisin Seiki beszállító vállalat részvényei, amelyek ára 10-10 százalékkal ugrott meg. emellett erősödött a BHP Billiton és a Rio Tinto, a világ legnagyobb és harmadik legnagyobb bányavállalatának papírja (7,2 és 10 százalékkal), mivel ha az autóipar halad, az a nyersanyagok iránti keresletet is serkenti. Az olaj 3 százalékkal, 47,64 dollár/hordóra drágult.

Az MSCI Asia Pacific Index 4,5, a tokiói Nikkei 5,6, a hongkongi Hang Seng 3,5, a koreai Kospi 4,8 százalékos emelkedésben volt a nap derekára. A befektetőket még az sem ingatta meg, hogy Japánban romlott az üzleti bizalom.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!