Olyan mértékben építettünk ki nettó long pozíciókat részvényekben, amelyre régen nem volt példa - írta befektetőinek David Einhorn, a Lehman bukásán hatalmasat kereső Greenlight Capital vezetőe. Úgy érezzük, elérkeztünk egy olyan ponthoz, amikor egyes amerikai részvények annyira olcsóvá váltak, hogy egyszerűen megéri birtokolni őket még akkor is, ha valami előre nem látható negatív fejlemény következne be a piacokon - indokolta a lépést. A jelenlegi stratégiánk alapján megpróbálunk minél több olyan amerikai részvényt vásárolni, amelyek mögött jó üzleti stratégiával rendelkező cégek állnak és még elég olcsóak.

Ennek megfelelően az alap jelentős mennyiségű Dell részvényt vásárolt a negyedik negyedévben 15,53 dolláros árfolyamon, de vásárolt Xerox papírokat is. A döntést azzal indokolta, hogy szerinte a társaság számára kedvező lépés volt 2010-ben az Affiliated Computers megvásárlása. Már az akvizíció idején is vett a cég papírjaiból, azonban a tavalyi japán földrengés idején kiszállt a pozícióból, mivel attól tartott, hogy az esemény rossz hatással lesz a cég kilátásaira. Az eredetileg 9,35 dolláron vett Werox papírokat 7,6 dolláros átlagáron vásárolták vissza.

A Greenlight eközben eladta Travelers Cos. részvényeit, mivel az amerikai természeti katasztrófákkal kapcsolatos költségek miatt késlekedik annak sajátrészvény vásárlási programja. A Greenlight szeptember végén még a cég mintegy egy százalékát birtokolta, a részvényeladáson10 százalék feletti hozamot relizáltak. Az időszakban a legnagyobbat a hatalmasat zuhanó First Solar részvények shortolásán kaszálták, ez volt arányaiban az egyik legnyereségesebb üzlete az alapnak - derül ki a levélből. Vásároltak viszont Becton, Dickinson & Co és Employers Holdings részvényeket - adta hírül a Bloomberg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!