Vagyonhányad-aukció utoljára?

A tőzsdéről három évvel ezelőtt dicstelen módon távozott Diana Invest felszámolója meghirdette az egykori brókerház tőzsdei vagyonhányadát. Az 1,206 százalékos vagyonrész nyilvános limitára 30 millió forint, az ajánlatokat június 21-éig várja a kiíró.
NAPI, 2002. június 6. csütörtök, 19:30

A vagyonhányad-aukció a maga nemében alighanem az utolsó lesz, ugyanis az április 29-én részvénytársasággá átalakult tőzsde cégírósági bejegyezése nagy valószínűséggel június végére megérkezik. (Ha e lépésre még az aukcióig sor kerül, az eladási ajánlat megszűnik.) Az átalakulás után a Diana Invest f. a. részesedését a tőzsdében 66 ezer 114 darab százforintos részvény testesíti majd meg, így a limitár a névérték 455 százaléka. Összehasonlításul: néhány héttel ezelőtt a CitiBusiness 0,77 százalékos vagyonhányada 6,4 millió forintért, a névérték mintegy 150 százalékáért kelt el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK