Valakik betegre keresik magukat a tőzsdén

Az egeket ostromolja az indiai tőzsde: a legutóbbi 1000 pontos indexemelkedést napok alatt teljesítette.
Komócsin Sándor, 2007. szeptember 26. szerda, 11:55
Fotó:

India vezető tőzsdeindexe, a Sensex átlépte a 17 ezer pontos álomhatárt is (17 013 pontra kúszott fel), pedig nemrégen még csak 16 ezernél tartott. A legutóbbi 1000 pontos emelkedéshez mindössze hat kereskedési időszakra volt szüksége, miközben 15 ezerről 16 ezerre még 51 szezon alatt tudott csak felkúszni az index. Eszerint aki idejében vitte a pénzét az indiai tőzsdére, az gyorsan sokat kereshetett a befektetésén.

Szakértők szerint az irdatlan tempójú külföldi tőkebeáramlásnak köszönheti az ázsiai ország tőkepiaca a gyors bővülést, ami megtámogatja a vállalatok amúgy sem rossz teljesítményét. Idén majdnem 10 milliárd dollár befektetői tőke érkezett Indiába, amelyet elemzők a legbiztonságosabb feltörekvő piacok között tartanak számon. A Fed kamatcsökkentése nyomán további tőkebeáramlást várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK