Vállalati jelentéseknek örültek a tőzsdék

Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, köszönhetően egy sor kedvező vállalati gyorsjelentésnek - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. augusztus 3. péntek, 18:57
Fotó: Reuters

A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 1,13 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,55 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,33 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,67 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,70 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,46 százalékkal emelkedett.

A vártnál jobb eredményekkel előrukkoló cégek közül a Mondi papír- és csomagolóanyag-ipari dél-afrikai-brit vállalat 7,9 százalékkal drágult Londonban, a Royal Bank of Scotland brit nagybank árfolyama pedig 2,9 százalékkal ugrott meg. A francia Crédit Agricole 2,30 százalékos pluszban zárt, miután nettó nyereségének 6,4 százalékos emelkedéséről számolt be.

A technológiai papírok árfolyamát is felfelé hajtotta az Apple körüli lelkesedés, az amerikai nagyvállalat piaci tőkeértéke csütörtökön lépte át az ezermilliárd dolláros küszöböt.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 0,26 százalékos, az S&P 500-as index pedig 0,17 százalékos pluszban, míg a Nasdaq-piac összetett mutatója 0,14 százalékos mínuszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken. A legközelebbi, októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,59 százalékos veszteségben, 73,02 dolláron, a WTI pedig 0,88 százalékos mínuszban, 68,36 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára decemberi szállításra 0,43 százalékkal, 1225,30 dollárra nőtt.

Egy euróért 1,1595 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, 0,09 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK