Vállalati hírekre mozdul Ázsia

Az ázsiai piacok vegyesen teljesítenek a hét második napján, a legrosszabb napja a Hang Seng-nek van, mely fél százalék körüli mínuszban tartózkodik. A kisebb intenzitású kereskedést vállalati hírek és gyorsjelentések mozgatják.
portfolio.hu, 2012. augusztus 21. kedd, 09:37
Fotó: Napi.hu

Kedd reggel nem érkeztek fontos makrogazdasági adatok, azokra csak szerdán és csütörtökön számíthatunk, ekkor ugyanis több munkaerő- és ingatlanpiaci statisztikai is érkezik az USA-ból. A makroadatok hiányában a befektetők a vállalati hírekre fókuszálnak a távol-keleti kereskedésben.

Az amerikai piacokon nem történtek számottevő események, a vezető határidős indexek pénteki záróértékük közelében fejezték be a kereskedést.

Az ázsia benchmarkok fél százalék alatti elmozdulást mutatnak, az indexek fele a negatív, míg másik fele a pozitív tartományban tartózkodik. A leggyengébben a Hang Seng teljesít, fél százalékot csökkent.

A Cnooc 4,2 százalékot csökkent a gyenge negyedéves számainak közzétételét követően. A társaság az előző évi első féléves nettó eredményétől 19 százalékkal elmaradó profitot ért el, mely az elemzők várakozásaitól is elmarad. A gyenge számok mögött az alacsonyab b olaj- és gázkitermelés valamint a magasabb adófizetési kötelezettség áll.

A Citigroup a Fujitsu Ltd papírjait semlegesről vételre minősítette fel, amire a részvények 3,7 százalékot erősödtek. A pénzintézet a Mitsui O.S. K. Lines hajózási társaságot ellenben semlegesre minősítette le vételről, mire a papírok 2,7 százalékot csökkentek a japán börzén.

Az LG Chemet az Amerikai Igazságügyi Minisztérium vizsgálja, ugyanis a vállalat a lítium akkumulátorainak árát a versenyhelyzetet torzító módon befolyásolhatta. A részvények 0,6 százalékot estek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK