Váltakozó kereskedés a Wall Streeten

A bankszektor által bejelentett újabb veszteségek meghatározóak voltak a csütörtöki kereskedés során.
NAPI Online, 2007. október 19. péntek, 08:38
Fotó:

A Bank of America vártnál rosszabb profitjelentése keltette erőteljes hullámzás után a Dow Jones és az S&P 500-as indexek alig látható eséssel, míg a Nasdaq 0,24 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést. A második legnagyobb amerikai bank 32 százalékos profitcsökkenésről számolt be, ami elsősorban a hitelpiac megroppanásának és az emiatt elszenvedett veszteségeknek volt betudható. A részvényesek a hírre szabadultak a bankpapírtól, a jegyzés 2,4 százalékkal süllyedt.

Öt százalékkal csökkent a Countrywide Financial kurzusa, miután bejelentették, hogy az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete vizsgálatot indít az ország legnagyobb jelzálog-hitelintézetének feje ellen. Anlego Mozilo a hírek szerint a hitelpiaci válság előtti hónapokban adta el a cégben lévő érdekeltségeit. Kiemelkedő forgalomban mintegy hat százalékkal zuhant az eBay, miután a Deutsche Bank eladásra javasolta a részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK