BUX
40021

Változások a Plotinusnál

Pénteken a Plotinus 541 darab Plotinus részvényt vásárolt a korábban bejelentetteknek megfelelően 5700 Ft/db árfolyamon.

, 2017. január 22. vasárnap, 21:20

Ezzel a legutolsó 150 000 darabos saját részvény vásárlási megbízás is teljesült, így januárban összesen 380 000 darab részvényt vásárolt vissza a cég - írja a portfolio.hu.

Saját részvény visszavásárlási programunkat befejezettnek tekintjük és a közeljövőben nem tervezünk további részvényeket vásárolni - áll a közleményben.

A tranzakció után a társaság tulajdonában lévő saját részvények mennyisége: 534 708 db törzsrészvény, amely a törzsrészvények 57,58 százaléka, a teljes kibocsátott alaptőke 55,95 százaléka, és a szavazatokra feljogosító részvények 55,97 százaléka.

A megvásárolt részvények bevonásáról és az igazgatótanács kivezetési javaslatáról várhatóan az éves rendes közgyűlésen születik döntés, amelynek valószínű időpontja 2017 áprilisa, illetve amennyiben az éves jelentés kivételesen gyorsan elkészül, akkor esetleg márciusa.

Az is kiderült, hogy lemond igazgatótanácsi tagságáról Zsiday Viktor, a Plotinus elnöke a társaság éves rendes közgyűlését követően. Az éves rendes közgyűlést követően nem szándékozik folytatni munkáját a testületben Zsiday Viktor, és kérni fogja a közgyűlést, hogy helyette új tagot válasszanak meg. Utódjának Szabó Zoltánt, az igazgatótanács jelenlegi alelnökét javasolja.

Zsiday Viktor továbbra is befektetője kíván maradni a Plotinusnak, de a napi ügyek intézésében és a menedzsment munkájában nem kíván részt venni - áll a közleményben.