A résztvevők határozataikkal felhatalmazták az igazgatóságot az alaptőke felemelésére és saját részvény vásárlására, valamint egy munkavállalói ösztönző rendszer felállítására is jóváhagyást kapott a vállalat legfelső irányító testülete.

Az öt éves időtartamra megadott felhatalmazás értelmében a vállalat igazgatósága névértéken figyelembe véve legfeljebb 110 millió forinttal, azaz legfeljebb 1,1 millió adarab új részvény kibocsátásával növelheti az nyrt. alaptőkéjét.

A felhatalmazással a közgyűlés biztosította annak a lehetőségét, hogy adott esetben akár egy nyilvános, akár egy zártkörű kibocsátással növelni tudjuk a rendelkezésünkre álló forrásokat. Természetesen a jövőben is a korábban már megszokott konzervatív befektetési politikát folytatja majd a vállalat. Ez egy lehetőség, amivel nem kötelező élnünk, de ha helyzet úgy alakul a jogi feltételek adottak lesznek - mondja Ifj. Chikán Attila, az Alteo Group vezérigazgatója (képünkön).

A vállalat igazgatóságának felhatalmazása saját részvény megszerzésére 2015 októberében lejárt, a közgyűlés mostani határozatában további 18 hónapra ezt a felhatalmazást ismét biztosította az igazgatóság számára. A döntés többek között lehetőséget teremt arra, hogy az Alteo a sajátrészvény-állományt piaci stabilizációs vagy tranzakciós célokra, vagy egyéb pénzügyi konstrukciók során felhasználja, vagy részvényjuttatási ösztönzőprogramba fogjon - magyarázta a vezérigazgató.

A közgyűlés a társaság és leányvállalatai vezető tisztségviselői és munkavállalói részére egy részvényjuttatáson alapuló ösztönzési rendszer elindításának lehetőségét is vizsgálta. A megfelelő biztosítékok beépítése mentén a közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot a program kidolgozására és elindítására.

A közgyűlés határozott a vállalat igazgatóságának személyi változásáról. Ennek megfelelően Molnár Bálintot november 10-i hatállyal visszahívta tisztségéből, helyére Mező Gyula Zoltánt nevezte ki a testületbe.

Mező Zoltán jelenleg a Graboplast Zrt. és a FoxPost Zrt. igazgatóságának tagja, korábban a Wallis Asset Management Zrt. pénzügyi igazgatója, és a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Perion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vagyonkezelési igazgatója volt, nyolc évet töltött a Citibanknál pénzügyi igazgatóként; villamosmérnöki és mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!