Tegnap tartotta ülését az EKB valamint a Bank of England is, melyek a várakozásoknak megfelelő lépéseket jelentettek be, a csütörtöki délután az Egyesült Államokból érkeztek várakozások feletti munkaerőpiaci adatok, azonban a kedvező híreknek sem sikerült emelkedésre bírnia a világ részvénypiacait. A délután folyamán további adatok érkeznek a világ vezető gazdaságának munkaerőpiacáról.

Az elemzői előrejelzésekkel közel megegyező magyar ipari termelési indexet publikáltak a kereskedés megindulásával egy időben, mely szerint az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index májusban 3,2 százalékkal emelkedett.

A hazai vezető index, a BUX a nyitást követően északra indult, majd visszaadta az emelkedést és jelenleg minimális pluszban áll, a régió legrosszabb teljesítményét az orosz index nyújtja.

Az OTP papírok tovább haladnak a lejtőn lefele, és a tegnapi 1,3%-os esést követően ma újabb 0,7 százalék csökkenést mutatnak.

A többi blue chip közül, a MOL részvényeknek az előző napi 1,5 százalék mínuszból 0,6 százaléot sikerült ledolgoznia, jelenleg 16 450 forinton tartózkodnak, a Richter is felfele korrigál 0,3 százalékkal, míg a Mtelekom lefele vette az irányt, 0,5 százalékkal ér kevesebbet.

A kisebb papírok közül az E-Start érdemes megemlíteni, ugyanis a részvények árfolyama történelmi mélységekbe zuhant, a társaság papírjai 10 százalék feletti esést mutatnak, és jelenleg szünetel a kereskedésük.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!