A Wall Street Journal értesülései szerint az SEC azt vizsgálná a NYSE Euronext Inc., a Nasdaq OMX Group Inc., a BATS Global Markets és a Direct Edge tőzsdék vezetőivel, hogy mi vezetett el a csütörtöki különös és rövid ideig tartó tőzsdei összezuhanáshoz, és hogy mivel lehetne a jövőben elkerülni ezt.

Az SEC szakemberei szerint a tőzsde különös viselkedésében közrejátszhattak technikai hibák, illetve a New Yorki tőzsde eltérő felfüggesztési szabályai is; a konkrét okokat azonban továbbra sem sikerült meghatározni.

Ted Kaufman demokrata szenátor szerint ideje felébredni: a szupergyors kereskedést lehetővé tevő technológia elfogadhatatlan és kiismerhetetlen hibákat okozhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!