A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt., az Aurum Magántőkealap alapkezelője pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az MNB engedélyezte az Aurum Magántőkealap számára banki részesedések megszerzését.

Az Aurum Magántőkealap így a közvetlen tulajdonába álló Magyar Takarék Holding Zrt.-ben közvetett minősített befolyást szerezhet, és ezzel együtt 12,56 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jut a Magyar Bankholding Zrt. ("Bankholding") irányításában.

A tranzakció további részleteit üzleti titokként kezelik. A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra - tették hozzá.

Az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. szintén közleményben tájékoztatott arról, miszerint az MNB engedélyezte a Global Alfa Magántőkealap számára, hogy a közvetlen tulajdonába álló Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaságban közvetett minősített befolyást szerezzen, ezzel együtt 25,13 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jusson a Magyar Bankholding Zrt. irányításában. A tranzakció további részletei üzleti titoknak minősülnek.

A Global Alfa Magántőkealap alapkezelője az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt., amely befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele szintén nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra.

A két adásvétellel a Bankholding közvetlen tulajdonosi szerkezete nem változik, a korábbihoz képest változatlan formában működik tovább - hangsúlyozták mindkét közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!