Ezzel 2006. március 1-től a Magyar Telekom Nyrt. a T-Mobile Magyarország Rt. általános jogutódjává válik, míg a T-Mobile önálló márkaként és önálló üzletágként fog működni a Magyar Telekom csoporton belül. A társaság cégneve a fenti időponttól Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra (Magyar Telekom Nyrt.) változik. A társaság alaptőkéje 43 385 darab részvény névértékével csökken, vagyis 104 276 831 500 forintra változik, ugyanis két részvényes nem kíván befektetőként részt venni a jogutód társaságban. Ennek megfelelően az MTelekom alaptőkéje 1 042 768 215 darab, egyenként 100 forint névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvényből és 1 darab, 10 000 forint névértékű "B" sorozatú névre szóló szavazatelsőbbségi részvényből fog állni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!