Változtak a hozamok

Amíg a diszkontkincstárjegyek hozamai nagyobbrészt estek, addig az államkötvényeknél emelkedést mért az Államadósság Kezelő Központ.
NAPI, 2012. december 27. csütörtök, 14:22
Fotó: Napi.hu

A három hónapos diszkontkincstárjegy hozama 8 bázisponttal csökkent a csütörtöki másodlagos állampapírpiacon, a fél évesé pedig ennél is nagyobb mértékben 15 bázisponttal esett. Az egyedüli diszkontkincstárjegy amelynek hozama nőtt, az egy éves volt, itt két bázispontos emelkedést mért az ÁKK. Az államkötvények hozamai 2-4 bázisponttal nőttek, így 5,25 és 6,12 százalék között szóródnak a referenciahozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK