Van-e még út felfelé az OTP számára?

A mínuszos start után tovább hízott a BUX vesztesége pénteken azt követően, hogy az OTP áttörte a 2300 forintos támaszt.
NAPI Online, 2009. január 23. péntek, 14:07
Fotó:

A BÉT irányadó indexe délután kettő óra környékén 11 387,60 ponton állt. A BUX valamivel több, mint 150 pontos korrekciót mutat a délelőtti mélypontokhoz képest, ám továbbra is 2,1 százalékkal múlja alul a csütörtöki záróértékét. A BUX hirtelen szakadását az OTP 2300 forintos támaszának átszakadása indította el. Elemzők korábban már figyelmeztettek arra, hogy a 2300-as szint eleste kulcsfontosságú lehet a bankpapír számára, hiszen itt számos stop-loss megbízás élesedhet.

A jóslat egyelőre beteljesülni látszik, az OTP részvény ugyanis 2185 forinton is cserélt gazdát pénteken a pesti parketten; a papír jelenlegi 2245 forinton forog, ami csütörtöki záróárához képest 4,5 százalékos mínuszt jelent. A technikai elemzés szabályai szerint ugyanakkor ezzel még nincs minden veszve, az számít, hogy hol tud zárni a bankpapír.

A BUX index veszteségeit csak tovább növelte a Mol több mint 1,9 százalékos bukása, mely révén az olajospapír árfolyama 8750 forintra esett vissza. Nem segített az 3 százalékkal 28 700-ra visszaeső Richter sem, miközben a Magyar Telekom 1,4 százalékkal 563 forintra tudott emelkedni. Ezzel a távközlési cég papírja az egyetlen nyereséges blue chip a parketten péntek délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK