Miközben a világon egyre több országban vezetnek be szigorításokat és tiltásokat a bitcoin kereskedésére, egy olyan ország is feltűnt, amelyik elfogadná hivatalos fizetőeszközként. A közép-amerikai Salvador kész a kriptovalutát is elfogadni a hivatalos fizetőeszköz, a dollár mellett. A lépéstől épp amiatt várnak bitcoinos befektetéseket, hogy a digitális pénzt sok helyen kezdték el üldözni. 

"A héten benyújtom a törvényjavaslatot a Kongresszusnak, ami már rövid távon is munkahelyeket teremt és hozzájárulahhoz hogy a formális gazdaságon kívül dolgozó emberek pénzügyi szolgáltatásokhoz jussanak" - mondta Nayib Bukele elnök egy Miamiban tartott bitcoin-konferencián levetített videoüzenetében az Euronews szerint. Reméli, hogy a jelenleg 680 milliárd dollárnyi forgalomban lévő bitcoin legalább 1 százalékát fektetik be Salvadorban, mert az 25 százalékkal dobná meg a GDP-t.

QP | Quality Placement

A salvadoriak 70 százalékénak nincs bankszámlája, ugyanakkor az ország erősen függ az USÁ-ban élő élő emigránsok hazaküldött jövedelmétől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!