A BUX 1,3 százalékos mínuszban 21 681 ponton zárt pénteken, ami önmagában nem jelent túl sok jót. Ugyanakkor az index napközben ennél lejjebb 21 425 ponton is járt, ahonnan azért egy picit talpra tudott állni, igaz a nap elején még 22 000 pont felett is megfordult az index. A decemberi BUX lejárat értéke viszont csak 0,7 százalékkal esett vissza, ami 22 200 pontos záró értéket jelentett. A vezető részvények közül az OTP 1,1 százalékkal csökkent 5930 forintra. A bankrészvény ugyanakkor 5750 forinton is megfordult, - ahonnan a 200 napos átlag közeléből fordult meg az árfolyam - így egyelőre a medvék első rohamát elhárította a bikapiac. A nap eleji viszonylag jó hangulatban a részvény még 6000 forint felett is megfordult egy pillanatra. A többi nagy papír közül a Mol 2 százalékkal 17 400 forintra esett vissza, az átlagnál nagyobb esés vélhetően az erősen erodálódó olajárnak tudható be. A Richter 1,7 százalékkal 40 305 forintra csökkent, míg az Egis az optimista elemezői ajánlások ellenére 4,4 százalékkal 19 750 forintra zuhant le. Emelkedett viszont a Magyar Telekom, a 0,3 százalékos emelkedés ugyan nem jelentett nagy száguldást, mivel azonban csütörtökön is ezt a részvényt kerülte el legjobban az esés, ezért bizony most az osztalékpapír tűnik a legválságállóbbnak. Érdekes módon a kisebb részvények közül a TVNetWork árfolyama egyáltalán nem reagált a céget érintő rendőrségi vizsgálat hírére, pedig lapunk információját hivatalosan is bejelentette a társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!