Van még remény Ázsiában

Míg Tokió a vörös tartományban zárt, a hongkongi tőzsde pluszba fordult, Dél-Korea pedig szárnyal a legújabb kamatvágás után.
NAPI Online, 2008. november 7. péntek, 08:45
Fotó:

A japán Nikkei-225 index egész nap a negatív tartományban mozgott, a kereskedés végére azonban a 7 százalékos zuhanás 3,55 százalékosra szelídült. A rossz hangulat hátterében a recessziós félelmektől megugró jen és ennek következtében egyre rosszabb helyzetbe kerülő exportra termelő cégek jövőbeli kilátásainak romlása húzódott meg.

A Toyota 13 éves mélypontot prognosztizáló profitfigyelmeztetését követően 9,2 százalékot zuhanva szektortársait is magával rántotta.

A hongkongi Hang Seng Index a kezdeti esés után 2,24 százalékos pluszba fordult, miután felmerült, korea után Hongkongban is kamatvágás jözhet. A részvények közt a bankpapírok és a nyíltvízi olajkitermelő CNOOC vezette.

A dél-koreai Kospi 3,87 százalékos emelkedéssel reagált a jegybank kamatvágására. Az elmúlt hónapban egyébként ez már a harmadik alapkamat csökkentés, ezúttal 50 bázisponttal 4 százalékra hozta le a szintet a koreai jegybank.

A régiós indexek közül Japánon kívül még az ausztrál esett 2,43 százalékot, a többi zömmel hajszálnyival bár, de a pozitív tartományban mozog.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK