Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint az igazgatóság, figyelembe véve a 2018-as eredményt, az erős mérleget, a jövőbeni befektetési terveket és a makro környezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, a korábbi évek fokozatosan növekvő osztalékfizetési gyakorlatának folytatása mellett döntött - írta az MTI.

Javaslatuk szerint az alap osztalék értéke 11,8 százalékkal, 85 forintról hozzávetőlegesen 95 forintra nő, ehhez az előző évhez hasonlóan a társaság rendkívüli osztalékként megosztja a részvényeseivel a 2018-as erős szabad cash flow-t, mely az alaposztalék 50 százaléka, részvényenként 47,50 forint.

Így az igazgatóság több mint 107,284 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2019. április 11-én tartandó közgyűlésnek.

A közlemény szerint javasolják Csányi Sándor, Anthony Radev és Martonyi János igazgatósági tagként való újraválasztását 5 évre, továbbá Talal Al Awfi igazgatósági tagnak és Pandurics Anett felügyelő- és audit bizottsági tagnak választását, ugyancsak öt évre.

A Mol-csoport 728,2 milliárd forint (2,69 milliárd dollár) tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el tavaly, 10 százalékkal többet az előző évinél; ez a legmagasabb EBITDA az utóbbi hét évben. Az eredmény meghaladta a felfelé módosított 2,4 milliárd dolláros célt. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint 2018. is kiváló eredményt hozott. Az idei évben 2,3 milliárd dollár EBITDA-ra számít a társaság.

A konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült jelentés szerint a vállalatcsoport 331,3 milliárd forint (1,22 milliárd dollár) adózás előtti eredményt ért el 2018-ban az előző évi 365,6 milliárd forint (1,32 milliárd dollár) után. Az értékesítés nettó árbevétele 5168,7 milliárd forint (19 milliárd dollár) volt tavaly, míg 2017-ben 4130,3 milliárd forint (15,1 milliárd dollár).

A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtöki záró ára 3328 forint volt, éves minimuma 2488 forint, éves maximuma 3348 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!