Várakozó állásponton a forint

A magyar fizetőeszköz kissé gyengébb szinteken mozog a főbb devizákkal szemben. Az árfolyamot a délutáni MNB kamatdöntést követő kommentár, illetve valamilyen devizahitelesek megmentéséréről szóló hír mozgathatja meg.
Napi.hu, 2013. október 29. kedd, 11:01
Fotó: Napi.hu

Alapvetően jó nemzetközi hangulatban 292,60 környékén mozgott a magyar deviza az euróval szemben 11 óra körül. A dollárt 212,70, a svájci frankot 236,80 forinton jegyezték, 1,3755 dolláros euróárfolyam mellett.

A magyar devzia árfolyamát kedden a devizahiteles mentés körüli huzavonákkal kapcsolatos hírek, illetve a MNB piaci várakozásoktól eltérő kamatvágása mozgathatja meg. A piaci elemzők nagy többsége arra számít, hogy a jegybank 20 bázisponttal 3,4 százalékra csökkenti a magyar irányadó rátát. Árfolyammozgást még az válthat ki, ha az MNB kommunkiációjában valamilyen változás - esetleg utalás 3 százalék alatti alapkamat elérésére - következik be - mondta el a Napi.hu kérdésére Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2013.10.29 11:31

@antifreemaison: nafene szektás, eddig nem a gyengülő forint volt a versenyképesség javulás alapja??? :) szélkakasként pörögtök... vigyázz, le ne essen a fejed, rettentően búslakodnánk vagy 0,0000000000001 másodpercig...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antifreemaison, 2013.10.29 11:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html