A Dow Jones ipari átlag 0,20 százalékkal, az S&P 500 0,33 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,84 százalékkal a keddi záróértéke felett zárt szerdán, annak ellenére, hogy a DJIA a kereskedést még 10 ezer pont alatt indította, az S&P 500-as mutató pedig a kereskedés első felében még az 1040 pontos, lélektanilag és technikailag is fontos támaszszintet is meglátogatta.

A forgalom a nap eleji mélypontok elérése után rohamosan nőtt a Wall Streeten, bár a kereskedés indítása előtt, és azt követően is elkedvetlenítő makroadatokat publikáltak Washingtonban.

Szerdán tette közzé ugyanis a kereskedelmi minisztérium a tartós fogyasztási cikkek júliusi forgalmáról szóló jelentését, amely három hónap után ugyan először növekedést mutatott, ám a vártnál jóval kisebb mértékűt. Az amerikai lakáspiac a kormány ösztönző programjának kifutása után újra leállt, legalábbis erről tanúskodnak a legújabb adatok, amelyek az újlakáspiaci aktivitás történelmi mélypontra való visszaesését tükrözik. Minderről bővebben itt olvashat.

A DJIA növekedését a kiskereskedelmi szektor részvényeinek drágulása segítette - a szektorindex több mint 1 százalékot ugrott a nap végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!