Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenlegi 1000 forint névértékű "A" sorozatú törzsrészvényeket 125 forint névértékű részvényekre váltják át. A társaság 102 milliárd forintot meghaladó alaptőkéje így 102 428 103 darab helyett 819 424 824 darab részvény testesíti majd meg - írja az MTI.

A közgyűlési előterjesztés a javaslatot azzal magyarázza, hogy a Mol részvények 20.000 forint körüli tőzsdei árfolyama többszöröse a BÉT prémium szegmensét alkotó részvények 3.500 forintos átlagos árfolyamának. A részvényfelaprózás jellemzően forgalom- és likviditásnövelő, a váltás után alacsonyabb árfolyam megkönnyíti a kisbefektetők kereskedését Mol részvényekkel.

Az igazgatóság részvényenként 625 forint osztalék kifizetését javasolja a tavalyi 567 forint után. A saját részvények várható számát is figyelembe véve 58 milliárd forint osztalék kifizetésével számol a javaslat. (Nemcsak a Mol, de Csányi Sándor is fontos bejelentést tett.)

Az igazgatóság javaslatot tesz Molnár József igazgatósági tag, valamint Dr. Chikán Attila és John I. Charody felügyelő bizottsági tag újraválasztására, és Dávid Ilona, Bártfai-Mager Andrea és Vladimír Kestler beválasztására a felügyelő bizottságba. Az igazgatóság javasolja továbbá Ivan Miklo±, Dávid Ilona valamint Bártfai-Mager Andrea audit bizottsági taggá történő megválasztását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!