A közel 2,8 millió euró értékű IPO-t a bukaresti Confident Invest brókerház bonyolítja, a papírokat november 12 és december 3-a között lehet előjegyezni.


A HUMP részvényeinek 41 százalékát kínálja eladásra, 0,11-0,12 lejes (egy euró 4,3 lej) árfolyamon, így próbál forrást találni további befektetéseihez. A részvénykibocsátásból befolyó 10,7-12,12 millió lejt egy évi 0,7 megawatt kapacitású fotovoltaikus erőmű építésére tervezi fordítani a vállalat.


A 2003 előtt még lőszergyártásban is érdekelt vállalat tavalyi forgalma 2,64 millió euró volt, 36 százalékkal kevesebb, mint 2008-ban, nettó profitja azonban nem haladta meg az 5500 lejt, nem egészen 1300 eurót.

Az idei év első felében tovább zuhant a HUMP árbevétele, a hat hónap alatt elért 1,2 millió euró ugyanis 14 százalékos visszaesést takar előző év azonos időszakához képest. A Hidraulica többségi tulajdonosa a román üzletember Daniel Dinu.


A bejelentés váratlanul érte a piaci szereplőket, idén ugyanis már senki nem számított új IPO-ra a bukaresti parketten. Annak ellenére, hogy évi forgalmát tekintve egy nem túl nagy és aránylag ismeretlen vállalatról van szó a papírok iránt várhatóan jelentős lesz a kereslet, hiszen a román tőzsdére 2008 óta nem jelentkezett új szereplő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!