A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mindenhol jó hangulat volt a részvénypiacokon, a hét eleji korrekciót követően az utóbbi két napon "megvették" az indexeket. Lehetséges, hogy ez még nem trendforduló, csak egy technikai korrekció, biztató azonban, hogy az emelkedéshez átlag feletti forgalom társult a BÉT-en - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en.

A Mol 68 forinttal, 2,56 százalékkal 2722 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 340 forinttal, 3,44 százalékkal 10 210 forintra nőtt, forgalmuk 7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,50 százalékkal 402 forintra emelkedett, forgalma 87,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,98 százalékkal 5150 forintra nőtt, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3997,71 ponton zárt pénteken, ez 16,57 pontos, 0,42 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva - írta az MTI.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!