Varga: 50 milliárdot megspóroltunk

Egymilliárd euró értékben bocsátott ki devizakötvényeket Magyarország, a papírokra majdnem hatszoros volt a túljegyzés a befektetők részéről - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 5. csütörtök, 09:50
Fotó: MTI/EPA

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kötvényt minden idők legkedvezőbb kamatával, 1,9 százalékkal bocsátotta ki a magyar állam. A kibocsátással 1,2 milliárd dollár összegű, rövid lejáratú, magas kamatozású papírokat vásároltak vissza - írja az MTI.

A kibocsátás egyértelműen tükrözi, hogy Magyarország iránt jelentős a befektetők bizalma - vélte Varga, aki szerint ez a devizacsere-akció 50 milliárd forint megtakarítást eredményez az államháztartásnak. (Nagy változás az állampapíroknál.)

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.10.05 10:32

Ennek fényében célszerű átgondolni az orosz Paks2 hitelt is, és inkább piaci EUR hitelre alapozni. Mondjuk az is lehet, hogy ez pont annak volt a főpróbája.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html