Nem tetszett a befektetőknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozata, amely szerint saját devizamentő javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek. Az OTP részvényei meredek esésnek indultak a tőzsdén, fél kettő után 10 perccel már 2 százalékot meghaladó mértékben estek, 4400 forintig. Mindezt úgy, hogy a régiós bankpapírok árfolyama nem érzékelte a rossz hírt. A Raiffeisen 1,8, az Erste 0,3 százalékkal drágul a Bécsi Értéktőzsdén.

A BUX index 0,6 százalékkal esik, 18 734 pontra. Egyértelműen az OTP-ben van ma pörgés, a Richter 0,3 százalékkal korrigál eközben 4166 forintra, a Mol 14 960 forinton stagnál, a Magyar Telekom 0,3 százalékkal emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!