Varga szavai után megmozdult a forint

Néhány bank elhagyhatja az országot – mondta a nemzetgazdasági miniszter, a forint gyengül.
Napi.hu, 2014. január 3. péntek, 11:32
Fotó: Napi.hu

A forint jelenleg alulteljesítőnek számít a régióban, ennek is köszönheti, hogy az év eddigi leggyengébb szintjén áll az euróval szemben - közölte érdeklődésünkre Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci üzletkötője. Tapasztalatai szerint általános trend, hogy negatív a hangulat a feltörekvő piacokon, és bár ez eddig főképp Törökországot érintette, a forint is gyengén teljesít.

Ez utóbbit azzal magyarázta a szakember, hogy Varga Mihály péntek délelőtti sajtótájékoztatóján megismételte Matolcsy György MNB-elnök korábbi szavait, miszerint néhány bank elhagyhatja az országot, így hiába volt a vártnál kedvezőbb a reggel megjelenő munkaerő-piaci statisztika, a kereskedők inkább eladják a forintot, mintsem veszik.

Ugyanakkor nagy kilengésekről nem lehet beszélni, hiszen mindössze 1-1,5 forintot mozogtunk az euróval szemben, ami fél százalékos mozgásnak felel meg - hívta fel a figyelmet Csajbók, aki szerint a jövő héten már várhatóan nagyobb lesz a likviditás.

Ennek megfelelően délelőtt fél 12-kor egy euró 298,8, egy font 360, egy dollár 218,9, egy svájci frank 243, míg a japán jen 2,0977 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2014.01.05 17:04

@Saxon: a szektás kommancsok nem tudnak rákosi-kádár-orbán komcsi vérvonalán kívül gondolkodni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Saxon, 2014.01.05 16:29

@jobbajobb:
Igen ! A te szavaiddal élve piros-fehér-zöld színnel pántlikázott MAGYAR bank(ok)... adóforintokból felépítve, illetve megtámogatva. Majd a hitelezési problémákat, mutyikat, "ingyenhitelből" fakadó jövőbeli adósmentéseket a TE adóforintjaidból (is) fogjuk finanszírozni. Öröm lesz majd nézni a fejedet, ahogy értetlenül bámulsz majd ki a két lukon ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.01.03 18:04

..menjenek ,lesz más ..,nem???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html