Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összességében nem volt képes érdemi elmozdulásra a magyar piac az elmúlt héten. A három vezető papír egyaránt elérte azokat a szinteket, amelyeket első körben elérhetett könnyebben.

Ahhoz, hogy ezeken át tudjanak törni, minimum a kinti piacokon is újabb erőre lenne

szükség (S&P 1110 fölé) - vélik a Raiffeisen Bank elemzői. Az OTP sikertelenül próbálkozott az 5300-5400-as ellenállási sávval, a Mol már a múlt héten elérte a korábban jelzett szinteket (20 500-21 000), a korábbi lokális csúcs (21 600) természetesen erős ellenállás.
A Richterben szintén a korábbi lokális csúcs volt az ellenállás (45 800). A kinti piacok esetleges lefelé fordulásával ezekben is akár jelentősebb korrekció jöhet ismét (különösen az OTP-ben). Ennek megfelelően továbbra is pozíció zárásokat ajánlunk ezeken a szinteken. Amennyiben a kinti piac mégis újabb erőt mutatna (S&P 1110 fölé) természetesen mindhárom papír támadhatja a felső ellenállásokat, új long pozíció felvételével azonban csak ebben az esetben lehet érdemes próbálkozni később.

Az MTelekom a 675-ről való kitörés után megnyitotta a teret 700-710 forintig, melynek áttöréséhez szintén minimum a kinti piacok továbblendülése kéne. Az Egis az előző két hétben valamelyest kimozdult arról a holtpontról, amely azt megelőzően dominált.

Miután azonban igen távol van egyelőre attól, hogy támadja korábbi lokális csúcsait

(22 000) jelenleg nincs benne érdemi lekereskedhető momentum egyik irányban sem

véleményünk szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!