Szalay-Berzeviczy úr kinevezésével meg kívántuk erősíteni a Varsói Értéktőzsdének a jelenlegi regionális stratégiája iránti elkötelezettségét, a regionális tevékenységeink keretében történő egyes konkrét fejlesztések elindításával - mondta Ludwik Sobolewski, a WSE elnök-vezérigazgatója.

Szalay-Berzeviczy Attila, aki 2004 és 2008 között a Budapesti Értéktőzsdét, majd 2009 és 2011 között az UniCredit Csoport Global Securities Services üzletágát irányította, elsősorban a Varsói Értéktőzsde nemzetközi kapcsolatainak és stratégiájának alakításában fog fontos szerepet játszani különös tekintettel Közép- és Kelet-Európára, de ő lesz egyben a lengyel börze képviselője is Magyarországon, amely ennek eredményeképp Ukrajna után a második ország lesz, ahol a WSE állandó jelenlétet tart fenn.

A Varsói Értéktőzsde 786 lengyel, valamint 46 külföldi jegyzett vállalatával, 139 milliárd dolláros kapitalizációjával és 61 brókercégével Közép-Kelet Európa legnagyobb, leglikvidebb szabályozott értékpapírpiacát működteti. Részvényforgalmát tekintve Európa 9., derivatív instrumentumok forgalmát illetően Európa 4. legnagyobb tőzsdéje, mely idéntől a lengyel energetikai piac fő kereskedési helye is lett, miután az elektromosáram azonnali és határidős kereskedésével megbízott Lengyel Energetikai Tőzsdét 2012 februárjában kivásárolta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!