Varsóba ment a volt BÉT-vezér

Közép-Kelet Európa legnagyobb tőzsdéje 2012 június 11-i hatállyal Szalay-Berzeviczy Attilát, a Budapesti Értéktőzsde egykori elnökét, az UniCredit Csoport értékpapírpiaci üzletágának korábbi vezetőjét, a Varsói Értéktőzsde (WSE) elnök-vezérigazgatói főtanácsadója szerepével bízta meg.
NAPI, 2012. július 2. hétfő, 10:38
Fotó: Napi.hu

Szalay-Berzeviczy úr kinevezésével meg kívántuk erősíteni a Varsói Értéktőzsdének a jelenlegi regionális stratégiája iránti elkötelezettségét, a regionális tevékenységeink keretében történő egyes konkrét fejlesztések elindításával - mondta Ludwik Sobolewski, a WSE elnök-vezérigazgatója.

Szalay-Berzeviczy Attila, aki 2004 és 2008 között a Budapesti Értéktőzsdét, majd 2009 és 2011 között az UniCredit Csoport Global Securities Services üzletágát irányította, elsősorban a Varsói Értéktőzsde nemzetközi kapcsolatainak és stratégiájának alakításában fog fontos szerepet játszani különös tekintettel Közép- és Kelet-Európára, de ő lesz egyben a lengyel börze képviselője is Magyarországon, amely ennek eredményeképp Ukrajna után a második ország lesz, ahol a WSE állandó jelenlétet tart fenn.

A Varsói Értéktőzsde 786 lengyel, valamint 46 külföldi jegyzett vállalatával, 139 milliárd dolláros kapitalizációjával és 61 brókercégével Közép-Kelet Európa legnagyobb, leglikvidebb szabályozott értékpapírpiacát működteti. Részvényforgalmát tekintve Európa 9., derivatív instrumentumok forgalmát illetően Európa 4. legnagyobb tőzsdéje, mely idéntől a lengyel energetikai piac fő kereskedési helye is lett, miután az elektromosáram azonnali és határidős kereskedésével megbízott Lengyel Energetikai Tőzsdét 2012 februárjában kivásárolta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.07.02 16:14

@TrombiJoe: Kár, mert a Budapesti Olimpia is nélküle fog megvalósulni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

TrombiJoe, 2012.07.02 14:29

Majd tanácsot ad, hogyan heverje ki Lengyelország és Ukrajna a foci EB rendezése okozta költségvetési lukat. Amit itthon nélküle és EB nélkül is sikerült összehozni a gazdasági félre-vezetésünknek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.07.02 12:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html