Az értékesített villamosenergia árbevétele 9 százalékkal nőtt, ami nagyrészt az árváltozás hatásának tudható be. Az is kedvező, hogy a működési költségek mindössze 6,5 százalékkal emelkedtek. Éves szinten ezek alapján 6 milliárd forintos éves eredményt várnak a társaságtól az elemzők. A vállalat részvényesei a tavalyi 12 százalékos osztalékfizetés után idén vélhetően szintén kétszámjegyű osztalékra számíthatnak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!