A kelet-európai és a FÁK többi országába irányuló kivitel szinten maradt, viszont Nyugat-Európába és az USA-ba 12,5 százalékkal többet szállítottak. Elsősorban az USA-ba irányuló szteroid hatóanyagexport nőtt jelentősen. Külföldön teljes mértékben realizálták a magas dollárárfolyamból eredő előnyöket, amit a hedge-ügyleteken elszenvedett 2,835 milliárdos veszteség ellensúlyozott. A pénzügyi eredmény így egymilliárd forint mínusz lett. Az igazgatóság 2001-ben is kötött hedge ügyleteket az árfolyamkockázat csökkentésére (remélhetőleg ezek iránya nem változott tavaly óta).
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!