Vártnál jobbat jelentett a Morgan Stanley

A Morgan Stanley 3,4 milliárd dolláros, azaz részvényenként 1,12 dolláros nyereséget ért el a harmadik negyedévben, szemben a tavalyi azonos időszak 5 centes EPS-ével, illetve a 30 centes elemzői várakozásokkal.
NAPI, 2011. október 19. szerda, 13:37
Fotó: Napi.hu

A pénzintézet az időszak során éves összehasonlításban mintegy 45 százalékkal magasabb, 9,9 milliárd dolláros bevételt ért el a várt 7,46 milliárdhoz képest, ám ebben szektortársaihoz hasonlóan 3,4 milliárdos pozitív hatást jelentett a bank hiteleinek kamatkülönbözetein eszközölt átértékelés.

A kötvény- és árupiaci kereskedésből származó 3,9 milliárd dollárnyi bevételből szintén az átértékelés 2,8 milliárdos értéke adta az oroszlánrészt, míg a részvénykereskedés 2 milliárdos bevételében is 620 milliós tételt képviselt a számviteli megoldás.

A tanácsadói díjakból származó bevételek azonban a lezárult ügyletek gyarapodásával éves összevetésben 11 százalékkal 413 millió dollárra híztak. A vagyonkezelési üzletágon 310 millió dolláros adózás előtti eredményt realizált a bank.

A beszámoló kiadását követően 2 százalékkal emelkedtek a társaság papírjai az amerikai tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK