Vártnál nagyobb idei működési eredményt vár az Allianz

Az eddig vártnál nagyobb idei működési eredményt vár a müncheni székhelyű Allianz biztosító a pénteken ismertetett negyed-, illetve háromnegyed éves eredmények alapján.
MTI, 2013. november 8. péntek, 10:00
Fotó: Napi.hu

A pénteken közölt adatok szerint a piaci tőkeértéke és díjbevétele alapján Európa legnagyobb biztosítója most már 9,7 milliárd eurót valamivel meghaladó idei működési eredményre számít, ami felülmúlja a cég által eddig várt 8,7-9,7 milliárd eurót.

A biztosító derűlátásának részben az ad alapot, hogy az idei első kilenc hónapban a működési eredménye 7,68 milliárd euró volt, 8 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbi 7,12 milliárd eurónál, a szeptember végével záródott három hónapban a működési eredménye pedig 2,52 milliárd euró lett, felülmúlta az elemzői várakozásokban szerepelt 2,43 milliárd eurót.

A cég negyedéves adózott eredménye 6,3 százalékkal 1,45 milliárd euróra bővült, felülmúlta az elemzők által várt 1,44 milliárd eurót.

Az Allianz bevétele ugyancsak éves szinten 0,2 százalékkal 25,1 milliárd euróra mérséklődött, kisebb lett az elemzők által várt 26,1 milliárd eurónál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK