Vártnál nagyobb lett a GlaxoSmithKline negyedéves profitja

Csökkent ugyan a brit GlaxoSmithKline (GSK) adózott eredménye éves összevetésben, de meghaladta az elemzők által vártat, miközben a cég azt is bejelentette, hogy új 1 milliárd fontos költségmegtakarító programot indít el.
MTI-Eco, 2014. október 22. szerda, 14:46

Az adózott eredmény 401 millió fontra zuhant a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 969 millió fontról. A részvényarányos eredmény ugyanakkor gyakorlatilag megegyezett az egy évvel korábbival, 27,9 penny lett, ami némileg több az elemzők által vártnál.

A cég forgalma 10 százalékkal 5,65 milliárd fontra mérséklődött.

A londoni értéktőzsdén 4 százalékos pluszban állt a gyógyszergyártó árfolyama az adatismertetés után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK