Vártnál nagyobb lett a Total profitja

Csökkent, de az elemzők által vártnál nagyobb lett a Total francia olajipari konszern adózott eredménye a szeptember végével záródott három hónapban.
MTI-Eco, 2016. október 28. péntek, 09:05
Fotó: Reuters

A harmadik negyedévben 4,3 százalékkal növelte termelését, és csaknem 300 millió dollár költségmegtakarítást is sikerült elérnie, miközben csökkent az árrés az olajfinomítói tevékenységén és továbbra is alacsony az olajár.

A negyedéves adózott eredmény 2,1 milliárd dollár lett, 25 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál, de nagyobb a szakértők által várt 1,88 milliárd dollárnál.

A Total negyedéves bevétele 8 százalékkal, 37,4 milliárd dollárra csökkent. A Total nyeresége folyamatosan mérséklődik az olajárak összeomlása, 2014 közepe óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK