Vaskos mínuszok Ázsiában

A pénteki amerikai kereskedést egész nap jellemző pesszimista hangulat az ázsiai tőzsdékre is átragadt, az irányadó távol-keleti börzék jelentős mínuszokat mutatnak a hét első napján. A kereskedőket a Kínából érkező inflációs hírek sem segítették.
NAPI, portfolio.hu, 2012. július 9. hétfő, 10:28
Fotó: Napi.hu

A legfrissebb jelentések szerint a csökkenő élelmiszerárak és a gyengülő ipari kereslet miatt jelentősen csökkent az inflációs nyomás Kínában. A hétvégén a kínai elnök is megszólalt az ingatlanpiac helyzetével kapcsolatban, mely szerint a szektor továbbra is kritikus lehet, valamint az ingatlanpiacot érintő keresleti spekuláció szabályozása egy hosszú távú folyamat részét képezheti majd.

A vezető távol-keleti börzék vastag mínuszokat halmoztak fel a hét első kereskedési napján, a japán Nikkei225 1,4 százalékkal, a Hang Seng 1,9 százalékkal, míg a SShanghai Composite Index 2,4 százalékkal esett.

A Samsung részvények árfolyama a dél-koreai tőzsdén 3 százalékkal csökkent, miután a társaság bejelentette, hogy Windows operációs rendszerrel működő táblagépet dobna piacra, az eddigi Galaxy Tab a Google rendszerét, az Androidot használja

A HTC papírok 5,6 százalékot gyengültek a hírre, miszerint a társaság profitja az elmúlt negyedévben megfeleződött, egyes elemzők szerint a részvények a következő időszak alatt is nyomás alatt maradhatnak az okostelefonok piacára jellemző kiélezett verseny miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK