Vége a kereskedelmi háborúnak? Drágul a réz

Tavaly július óta a legmagasabb szintre ugrott a réz ára pénteken, részben azon remények nyomán, hogy sikerül megállapodnia az Egyesült Államoknak és Kínának a vitatott kereskedelmi kérdésekben - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. február 22. péntek, 16:42
Fotó: Pixabay

A londoni fémtőzsdén (LME) pénteken kora délután tavaly július 4. óta a legmagasabb szintre, 6458 dollárra emelkedett a réz tonnánkénti ára, ez 1,2 százalékos drágulás csütörtöki záróértékéhez képest.

Szakértők szerint ha valóban létrejön a megállapodás Washington és Peking között, akkor a réz ára rövid időn belül akár 7000 dollárig is emelkedhet.

A hétfőn kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulója várhatóan pénteken zárul Washingtonban.

A réz ára a héten eddig 4,5 százalékkal nőtt, ilyen jelentős drágulásra a tavaly szeptember 21-vel záródott hét óta nem volt példa - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK