Felfüggesztették az Opimus- és a Konzum-részvények kereskedését hétfőn 11 óra után, mivel limiten esett a két részvény árfolyama. Előbbi 102 forinton, a Konzum pedig 512 forinton állt meg. Egyelőre a két részvénynek nagyobb forgalma volt, mint a blue chipek közül a Magyar Telekomnak.

A két illikvid részvény azután kezdett szárnyalni, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester feltűnt bennük részvényesként. Emelkedésük az MKB Bankban való konzumos tulajdonszerzés után lett meredek. Az Opimus és a Konzum éves maximuma is múlt pénteken volt: előbbi 139 forint, utóbbié 876 forint volt. A Konzum már péntek este elkezdett visszaesni, miután kiderült, hogy kiszáll az FHB Bankból.

Mészáros Lőrinc a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyarnak számít - ráadásul az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!