Vége a hathónaposnak - kevesebb állampapír-aukciót tart az ÁKK

Stratégiai és piacfejlesztési céljaival összhangban az Államadósság Kezelő Központ Zrt. 2008. január 1-től új aukciós rendet vezet be - közölte a társaság.
NAPI Online, 2007. november 20. kedd, 18:17
Fotó:

A jelenlegi négyhetes aukciós ciklus helyett az egyes államkötvények értékesítése hathetente lesz, ennek következtében a kötvényaukciók száma az évi 46-ról 30-ra csökken.

Változás következik be a diszkontkincstárjegyek (dkj) kibocsátásában is: 2008. július 1-től a hathónapos futamidejű dkj-k értékesítése megszűnik, aminek következtében éves szinten 26-tal 78-ra csökken a dkj-aukciók száma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK