Vége a Nasdaq rallynak

Az amerikai részvény- és kötvénypiacok esésnek indultak, miután a pekingi kormányzat bejelentette, hogy nem látja időszerűnek jüan árfolyamának felülvizsgálatát.
Molnár Csaba, 2005. május 26. csütörtök, 07:59
Fotó:

Mindehhez az olaj árának kéthetes csúcsra futása és a tech papírok mélyrepülése - amit a Network Appliance profit warningja váltott ki - társult. E hatások együttesen képesek voltak megszakítani az elmúlt öt év leghosszabb Nasdaq rallyjét,amit aztán profitkivonás is követett. A szerdai vesztesek között elsősorban blue chipek és a gazdasági környezetre különösen érzékeny társaságok papírjai bukkantak fel, például a Honeywell International, a 3M vagy a Caterpillar.
A Dow Jones 0,44 százalékkal alacsonyabban zárt, mint egy nappal korábban, a kereskedés végén10 457,8 ponton állt. A Nasdaqot 2050,12 ponton érte a csengő, ez 0,56 százalékos veszteség, az S&P 500 pedig 0,34 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK