Vége a rubelgyengülésnek?

A Szberbank elnöke szerint nagy része már lezajlott a rubel gyengülésének.
NAPI Online, 2009. február 4. szerda, 14:33
Fotó:

A legnagyobb szakasza a rubel értékvesztésének már véget ért - mondta German Gref, az orosz Szberbank elnök-vezérigazgatója az Oroszország 2009 című fórumon - adta hírül a Bloomberg. Mindenki megértheti, hogy a piaci szereplők fenn fogják tartani a rubel meghirdetett árfolyamsávját - mondta a szakember. Ez szerinte elkerülhetetlenül magasabb keresletet támaszt majd az orosz deviza iránt, s az árfolyam stabilizálódásához fog vezetni.A rubellel jelenleg 40,9-es árfolyamon kereskednek az euró/dollár kosárral szemben, minimális távolságra a sáv gyenge, 41-es értéknél húzódó szélétől.. Gref szerint az orosz nemzeti vagyonalapok erősen igénybe lesznek véve 2009-ben. Szerinte nagyon sok múlik majd az inflációs adatokon, amelyek kiválóak lehetnek, ha a kormányzatnak sikerül azt 13 és 15 százalék között tartania.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK